TIPS OG TRICKS VED PRINT-SELV

I forbindelse med vores print-selv koncept kan der opstå en del spørgsmål.
Vi har forsøgt at samle det på denne side så du kan være tryg ved at printe selv.

Først lidt basal information:

Alle vores digitale produkter bliver sendt til din mail som en JPEG-fil og eller PDF. En JPEG er en “foto-fil” som er nem at arbejde med. Når man bestiller et print fra en online butik er det typisk en JPEG de efterspørger. Ønsker du at modtage din fil som PDF, som der oftest bruges ved grafiker, kan dette vælges eller ønskes ved bestilling.

Når du trykker på linket i mailen fra shoppen, vil de typisk blive placeret i en mappe med downloadede filer.
Flyt dem i en anden mappe på computeren, hvor du hurtigt kan finde dem igen. Dette gælder “printklare filer”. Har du besilt en invitation eller andet so skal personligøres vil disse bliver eftersendt på mail.

Hvor skal man printe?

 1. Hjemmeprinter
  Der står en printer i næsten hvert hjem idag. Hjemmeprintere kan være et godt (og billigt)  redskab til at printe dine egne invitationer. Vi bliver tit spurgt – skal man ikke have en rigtig god printer for at printe vores invitationer? Svaret er nej MEN det siger sig selv at der selvfølgelig er forskel på printere! De printere man køber i dag er næsten så gode som dem der står på de mange kopicentre. Vores svar er altid, at det er valg af papir der betyder mest. En plakat printet på almindelig 80g kopipapir giver ikke det samme resultat som en der er printet på 200g papir. Men mere om papir senere.
  Et lille tip når man skal printe på en hjemme-printer: Åbn dit printerprogram, eller åben filen og print den direkte. Standardindstillingerne er normalt korrekte, men i visse tilfælde, såsom ved print i mindre format, kan det være nødvendigt med en justering af printerindstillinger. Vær opmærksom på at printeren er indstillet til “aktuel størrelse”, herved undgår du at der bliver beskåret i plakaten. Indstil printeren til at printe ved højest mulig opløsning, også kaldet DPI/PPI. Alle plakater i shoppen er lavet med en DPI på 300, så printes et print med f.eks. en DPI på 72, kan printet stå uskarpt.
  TIP: Sæt dig ind i din printers indstillinger, så du får det bedste printet resultat af vores produkter.
 2. Kopicenter
  Rundt omkring i Danmark er der placeret kopicentre. Du kan søge efter dit lokale kopicenter på nettet. Vi anbefaler at gemme dine digitale filer på en USB når du skal have dem printet hos et kopicenter. Fordelen ved et kopicenter, er at her kan du selv vælge papir (hos nogle kan du medbringe dit eget papir og derved spare penge). Kopicentre er typisk heller ikke så dyre med deres print. Du undgår også udgifter til fragt for invitationerne, som du typisk har hvis du bestiller hos en online butik.
 3. Online løsninger
  Der findes mange online virksomheder som tilbyder tryk af plakater, invitationer og billeder. Eksempler på disse er; Photocare, Pixum, Vistaprint osv. Vær dog opmærksom på hvad de forskellige online løsninger tilbyder af størrelser for tryk. Læg endelig også vægt på hvilke dimensioner de tilbyder at trykke i. Priserne på tryk af plakater  og invitationer igennem disse online butikker varierer meget men det er ikke unormalt at skulle lægge mellem 75kr og 150kr for en A4.
  Invitationer: Når det omhandler vores invitationer, har vi gode erfaringer med printgrafik.dk der printer på 335 mat papir for en fair pris.
 4. Grafiker
  Når det kommer til tryk større end A4 (som du typisk vil printe hjemme hvis der er mulighed for det), såsom A3, vil vi til enhver tid anbefale af kontakte en grafiker. Grafikere laver ikke kun tryk til virksomheder, men også til private. Nogle grafikere har et minimumsbeløb pr. bestilling på trykte produkter, men det kan stadig være at foretrække frem for online løsninger. Så kontakt din lokale grafiker og hør om priser på trykte plakater og invitationer! Medbring din digitale produkt på en USB, eller send dem filen på forhånd. Grafikere vil typisk gerne modtage PDF-filer. Hvis dette er tilfældet hos din lokale grafiker, så kontakt os, og vi får sendt dit produkt som en PDF-fil. Når man får sine invitationer printet hos en grafiker kan der ske det, at der vil komme en hvid kant på invitationen. Den hvide kant er typisk 3mm og det kommer da deres printere er laserprintere hvilke ikke printer til kant, da det kan beskadige printeren. For at undgå dette skal du, hvis du køber en invitation hvor der er farve til kanten, bede om at få det printet på et oversize papir (A4/A3 SR)og herefter skæres det i den rette størrelse. Hvis det alligevel er sket, at de er blevet printet med en hvid kant på 3mm, så vil den hvide kant blive skjult hvis det sættes i ramme.

Valg af papir

Da der er stor variation i vores invitationer, kan der ikke gives et entydigt svar på hvilken papirtype der er bedst at printe på. Det skal dog siges, at man aldrig går galt i byen med et stykke kraftig papir(>120g).

Vi anbefaler at printe vores invitationer på mat papir da det giver et super fint resultat. Du kan med fordel vælge at printe din invitation på papir med struktur.